Sprogrevision

Når du beder mig udføre sprogrevision, kontrollerer jeg kvaliteten af dit manuskript. Jeg tjekker ikke blot stavning, tegnsætning og grammatik, men sikrer også en effektiv disponering af teksten, og at stilleje og ordvalg passer til modtagergruppen.

Tal sproget – eller bliv spist
Det går næppe helt så galt som i de gamle vittighedstegninger, men effektiv kommunikation kræver kendskab til modtagergruppens særlige koder, som det trænede sprogøre lytter sig ind på. Først og fremmest skal sproget være korrekt. En selvfølge, kan man mene – men fejl og uheldige formuleringer ses overalt, selv i "proffesionelt" produceret materiale.

Hjælp læseren
Et andet aspekt er tekstens organisering. Er der brugt overskrifter og inddeling i afsnit for at understøtte læserens tilegnelse af indholdet? Er tekstens organisering logisk, eller er rækkefølgen bestemt af hvornår skribenten fik sine ideer? Her bør hensynet til modtageren selvfølgelig være afgørende, men ofte er der ikke ofret tid eller omtanke på en sådan luksus.

... og alt det andet
Alle ved at stavning og tegnsætning fungerer som hjælpemidler til kommunikation. Selv om det nok bliver forstået når der står "spurte" i stedet for "spurgte", og maden er spiselig selv om der blev sagt: ”Køb lige ti tulipaner og en dusk persille til sovsen.” Men fejl og ubehjælpsomt sprog sår tvivl om afsenderens kompetence – ikke bare den sproglige.

Skriv til "morten snabel-a ikontext punktum dk" for at få mit nyhedsbrev med sproglige kalorier, der hjælper dig til at skrive bedre – både engelsk og dansk.

ikonTEXT
  • v/Morten Berg
  • Provstejorden 22
  • 9000 Aalborg
  • Telefon 2990 5347
  • E-mail   text@ikontext.dk
Reklamebureau Ultimate Web