Netkommunikation

Informationsarkitekten sikrer orden på hjemmesiden

Informationsarkitekt
Det kunne også have heddet "Noget om ringbind i en moderne tid”. Men faktisk er ordet ganske træffende – det drejer sig om at sikre at den der søger information, bliver ledt det rette sted hen – ligesom ringbindet med faneblade hjælper sekretæren, og avisens overskrifter giver læseren overblik over stoffet. De er eksempler på informationsarkitekturer der har vist deres duelighed – på samme måde som den gode arkitekt indretter huset funktionelt og logisk.

Orden i kaos
Alle kender ringbindet, og både kontorassistenter, journalister, redaktører og læsere forventer med god ret at alting er ordnet på en måde de kender og forstår. Men hvad med internettets laviner af information – hvordan står det til her? Er man venlig, kan man sige at det har været værre. Internettet er blevet et arbejdsredskab der bare skal fungere. Men vi kender også de ulidelige eksempler på henvisninger eller links der ikke indeholdt hvad de lovede. Og enhver har prøvet at sejle rundt i ring uden at finde den oplysning man leder efter.

Hvad teknikerne kan
Det er ikke nok at kende til hjemmesidekonstruktion, Java, CMS og hvad det hedder alt sammen. Der er brug for overblik og viden om hvordan man navigerer og orienterer sig på det hav som nettet er – så læseren ikke må sejle sin egen sø.

Hvad sprogfolk kan gøre for dig
Mangt og meget. For det første ved at se hvordan hjemmesiden tager sig ud fra netbrugerens side –  er det et tiltalende og overskueligt billede der præsenteres? Så er der opbygningen  –  alle vejene man kan gå. Endelig er der selve teksten – er den læselig, er den på godt dansk, betegnes tingene på en klar og konsekvent måde, står der det nødvendige – og kun det?

Grafik og teknik overlader jeg til andre, evt. i et netværkssamarbejde. Men jeg tager mig af sproget og arkitekturen – det er her jeg har ekspertisen.

Skriv til "morten snabel-a ikontext punktum dk" for at få mit nyhedsbrev med sproglige kalorier, der hjælper dig til at skrive bedre – både engelsk og dansk.
 

ikonTEXT
  • v/Morten Berg
  • Provstejorden 22
  • 9000 Aalborg
  • Telefon 2990 5347
  • E-mail   text@ikontext.dk
Reklamebureau Ultimate Web