Velkommen til i kontext.dk

En hjemmeside om kommunikation 
 – og sproglige splinter

Snedkeren sliber sin kommode for at skufferne skal glide uden besvær – ligesådan bør en tekst være bearbejdet, så den ikke giver verbale splinter i fingeren. Både med kommoden og sproget drejer det sig om at gøre arbejdet færdigt for at læseren kan opleve glæden ved det gode håndværk. For at citere den franske forfatter Anatole France: "Ordsnedkeri er som alle andre slags snedkeri - sætningssamlingerne skal være glatte." 

Halvt (sprog)arbejde
Man kunne spørge: Hvad er ideen i at fremstille et godt produkt og ofre en mindre formue på en hjemmeside eller tryksag med reklamegrafik der fanger øjet – hvis sproget er vakkelvornt? Eller lave fremragende forskning – hvis  artiklen udløser afvisningsreflekser hos redaktøren og gør læseren træt?

Godt håndværk
Der er brug for godt håndværk når der skal kommunikeres – og det er her jeg er ekspert. Jeg kan det der med at få teksten til at glide ubesværet, undgå de grammatiske faldgruber og sætte kommaerne på plads.

Sprog er svært - og sjovt!
Hjemmesiden her fortæller om hvad i kontext laver (se menuen øverst), men har også noget at tilbyde den almindeligt sproginteresserede – især om engelsk og dansk. 

'Faldgruberne'' er en samling af noter om almindelige sprogproblemer – hovedsageligt om engelsk, men også dansk. 'Selvhjælp' byder på links til gode ordbøger og andre sprogressourcer på nettet. 'Sproggylp' er en gabestok der udstiller professionelle skriveres små og store brølere – med et glimt i øjet. Som bekendt er ingen fejlfri.  

Skriv til "morten snabel-a ikontext punktum dk" for at få mit nyhedsbrev med sproglige kalorier, der hjælper dig til at skrive bedre – både engelsk og dansk.

I kontext støtter hvert år den engelsksprogede Wikipedia med et mindre beløb. Det gør jeg fordi mit arbejde kræver overordnet indsigt i en række forskellige videnskabelige områder. Det kan Wikipedia som ingen anden – pålideligt, opdateret og velskrevet. Hvis det sidste ikke er tilfældet, yder jeg af og til et lille bidrag ved at forbedre sproget.

Se Nordjyskes artikel om i kontext:
http://nordjyske.dk/nyheder/en-moderne-sprogroegter/5f23a867-583d-42b2-90fe-5c672719f817/1/1513#/0

ikonTEXT
  • v/Morten Berg
  • Provstejorden 22
  • 9000 Aalborg
  • Telefon 2990 5347
  • E-mail   text@ikontext.dk
Reklamebureau Ultimate Web